Wij zijn Cosun Beet Company

Cosun Beet Company​ streeft ernaar om ’s werelds groenste, innovatiefste en succesvolste suikerbietenverwerker te zijn. Daarbij staat het maximaal verwaarden van de suikerbiet centraal. Cosun Beet Company gelooft sterk in duurzaamheid en voelt zich verantwoordelijk voor het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu, de mensen en onze samenleving in het belang van toekomstige generaties. De realisatie van een duurzame zonnestroomcentrale op haar terrein is dan ook een voor Cosun Beet Company logische volgende stap in het vormgeven van het MVO beleid.

Cosun Beet Company is als coöperatie van bietentelers al jaren actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bij het primaire proces, de productie van suiker, gaan economie, sociale verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu hand in hand. Onze klanten en consumenten kunnen vertrouwen op eerlijke, veilige en duurzame producten die met zonnestroom zijn geproduceerd.

Een goede balans tussen duurzaamheid en rendement staat hoog in het vaandel. We zijn continu op zoek naar de meest duurzame mogelijkheden zoals het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals de zon, besparen van energie, efficiënter werken en het beperken van emissies. En daarmee bij te dragen aan een circulaire economie.

Erik Snijders, Algemeen directeur Kieszon

Het partnership met Cosun Beet Company is er een waar we trots op zijn. We werken graag samen met partners die duurzaamheid zo hoog op de agenda hebben staan. Ook dit project gaan we weer met onze eigen mensen realiseren waardoor we Cosun Beet Company vakmanschap kunnen garanderen, daar staan we voor.

Cosun Beet Company gaat na oplevering van Cosun Solar Park erg veel energie opwekken, maar minder energie verbruiken is eveneens belangrijk. Al jaren is Cosun Beet Company erg succesvol in het verlagen van haar energieverbruik. De suikerfabrieken in Dinteloord en Vierverlaten behoren tot de grootste en meest energie efficiënte bietverwerkende fabrieken in Europa.

Cosun Beet Company ontkomt er niet aan CO2 uit te stoten, de absolute CO2 uitstoot van Cosun Beet Company is direct gerelateerd aan het aardgasverbruik en afhankelijk van campagnelengte, weersinvloeden en de kwaliteit van de suikerbieten. Het gaat om emissies per kalenderjaar, waardoor een lange campagneduur direct effect heeft op het emissieniveau. Cosun Solar Park zal met haar ruim 64.000 zonnepanelen jaarlijks voor een CO2 reductie van 12.000.000 kg zorgen, zo doet Cosun Beet Company er alles aan haar uitstoot te compenseren.

Meer lezen over Cosun Beet Company doe je op onze eigen website, klik hier om die te bezoeken.