Hoeveel zonnepanelen worden er geplaatst?

In totaal worden er 64.705 zonnepanelen geplaatst. Dat zijn genoeg zonnepanelen om ruim 20.000.000 kWh aan groene stroom op te wekken.

Hoeveel gezinnen kunnen zo van groene stroom worden voorzien?

Ruim 7.000 gemiddelde Nederlandse gezinnen kunnen van groene stroom worden voorzien met de elektriciteit die door Cosun Solar Park wordt opgewekt. Een groot gedeelte van de stroom gaat echter naar de fabriek van Cosun Beet Company om die volledig energieneutraal te maken.

Wordt de omgeving tijdig ingelicht als er werkzaamheden plaatsvinden?

De omgeving is altijd de eerste die verneemt wat er gaat gebeuren op de voormalige vloeivelden van Cosun Beet Company. De communicatieafdelingen van Cosun Beet Company en KiesZon zullen voorafgaand brieven of mailings opstellen om omwonenden tijdig te informeren.

Tot wanneer zullen de werkzaamheden duren?

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de bouwwerkzaamheden tot dit jaar (2021) mei/juni duren.

Met wie kan ik als omwonende contact opnemen over de werkzaamheden?

Het aanspreekpunt rondom de werkzaamheden voor omwonenden is Jan de Rijke, uitvoerder bij KiesZon. Jan is bereikbaar op telefoonnummer: 06 5555 1213.

Zal er hinder zijn van de bouwwerkzaamheden?

KiesZon doet er alles aan eventuele hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Ondanks de aanwezigheid van de aarden wal rond het terrein zullen wellicht geluiden te horen zijn vanaf het bouwterrein, denk aan bouwverkeer, gereedschap en heiwerkzaamheden.

Welke wegen zullen door het bouwverkeer genomen worden?

Bouwverkeer zal zo veel mogelijk via de Polderweg, de Blaaksedijk en de Postweg naar de ingang van de bouwplaats aan de Postweg rijden. Vervolgens zullen zij via de Postweg en de Langeweg weer wegrijden.

Wordt er op de bouwplaats gebruikgemaakt van een diesel aggregaat?

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal een hybride aggregaat dat deels op zonne-energie werkt de bouwplaats van stroom voorzien. Dit om de realisatie duurzamer en meer uitstootvrij te kunnen laten verlopen.